Ask.FM creaza probleme. Mai mult de 4 copii s-au sinucis din cauza cyber-bullying-ului.

Cine credea ca se va ajunge asa departe? Probabil motivul este pentru ca Ask.FM nu iti da posibilitatea de a face prea multe momentan in afara de a raspunde unor intrebari care de multe ori sau cu cele mai multe ocazii nu sti de la cine vin. Deoarece Ask.FM este felul de site de socializare care iti da posibilitatea de a lasa o intrebare fara sa te identifici, multi se folosesc de asta pentru a obtine raspunsuri la intrebari pe care tot timpul au vrut sa le afle.

Nu e nicio problema cand nu te identifici si pui o intrebare mai indecenta, ci doar atunci cand un user se foloseste de asta pentru a insulta persoana respectiva. Asta sa intamplat in cazul unor copii care au primit niste intrebari si mesaje de genul "Cand poti sa te sinucizi?" sau "Esti prea urat/a si nimeni nu te place". Aceste mesaje sau intrebari au avut un impact imens asupra copiilor implicati si i-au facut sa creada ca intr-adevar sunt niste nimicuri si ca viata nu le rezerva nimic.

Mai multi parinti care si-au gasit copii spanzurati au facut plangere si au cerut ca site-ul sa fie desfiintat pentru a evita un astfel de incident pe viitor. Altii spun prin comentarii ca desfiintarea site-ului nu inbunatateste situatia si cer ca cei de la Ask.FM si toate celelalte site-uri de genul acesta sa considere schimbarea termenilor si conditiilor de folosire.

Aflaţi mai multe pe Stirile ProTV »

Update 28/08/2013

Cei de la Ask.FM au luat in serios apelul facut de mi de 
useri si in special a parintilor afectati in a face site-ul mai sigur si au introdus noi termeni si conditii.

Unul dintre parintii uneia dinte fetele care s-au sinucis dupa ce a fost hartuita pe acest site spune ca este prea tarziu, dar cu toate acestea sunt siguri ca schimbarea pe care cei de la Ask.FM au facut-o o sa aiba un impact positiv asupra userilor pe viitor.

Multi au cerut ca site-ul sa fie inchis la disperare, dar acum isi dau seama ca aceasta nu va opri hartuirea pe internet.

Unele dintre companiile de top care aveau contract cu Ask.FM pentru reclame pe site printre care se enumera si Vodafone, Specsavers sau Laura Ashley au refuzat sa mai faca afaceri cu Ask.FM dupa cele intamplate si si-au retras reclamele de pe site, conform BBC News.

Schimbarile facute de cei de la Ask.FM nu sunt subliniate de presa, ci doar faptul ca sunt facute. Tot ce trebuie sa stim acum este ca Ask.FM nu mai este ceea ce a fost inainte.

Un sfat care este dat de cei de la UK Safer Internet Center, o fundatie care promoveaza folosirea tehnologiei in siguranta este sa inchidem aprobarea intrebarilor anonime asa ca atunci cand primim o intrebare sa putem vedea de la cine vine.

No comments:

Post a Comment