Romanii si Bulgarii la lucru in Marea Britanie. "Nu ne-am asteptat la un asalt asa devreme."

Numarul de Romani si Bulgari care lucreaza in Marea Britanie a crescut cu un sfert in 3 luni dupa cum au aratat statisticile. Pentru Englezi aceasta este o stire si o statistica putin cam dureroasa. Romanii si Bulgarii sunt restrictionati temporar sa lucreze in Marea Britanie, dar nu in totalitate si acesta este probabil singurul motiv care i-a mai tinut pe multi in tara chiar si dupa ce legea a fost data.

Conform BBC News, Biroul National de Statistica a declarat ca in perioda Aprilie - Iulie au fost angajati 141.000 de Romani si Bulgari spre deosbire de 112.000 care au fost angajati cu 3 luni in urma, aproape pana la 26%.

"Nu ne asteptam la un asalt asa devreme" a declarat presedintele de la Migration Watch, Andrew Green conform BBC News.

Aceasta restrictie de lucru are sa expire anul viitor asa ca cei de la campaniile de imigrare anunta ca numarul de intrari in Mare Britanie la fel si de angajari va fi foarte mare.

"Nu este surprinzator sa vezi atatia venind pentru lucru aici deoarece un salar aici este probabil de 4 sau 5 ori mai mult decat acasa" a declarat tot Andrew Green conform BBC News.

Pentru multi, decizia luata de guvernul Marii Britanii in a impune o lege ca aceasta nu este in totalitate corecta si aceasta se va schimba datorita normelor Uniuni Europene si nu "impresiei bune" pe care multi Romani o fac Marii Britanii, asa ca stirea cum ca Romanii si Bulgari vor avea drept de munca din nou, fara nicio restrictie incepand cu anul 2014 apare tot mai des pe site-urile de stiri din Marea Britanie.

Cu toate acestea tot conform BBC News, cei de la Home Office au declarat ca doar 0,3 din Romani si Bulgari ocupa locurile de munca din UK asa ca decizia luata de guvernul englez in a restrictiona doar aceste doua tari este interpretata in tot felul de multa lume.

Ceea ce este important este faptul ca legea se va schimba incepand cu anul 2014 cu toate ca multi cred ca va fi intarziata putin. Totul ramane de vazut si pana atunci nu putem face mai mult decat sa asteptam si probabil sa speram, daca avem planuri de lucru in UK.

No comments:

Post a Comment