Inbunatateste performanta computerului tau cu CCleaner

CCleaner vine de la cuvantul Crap Cleaner un program care intradevar curata toate mizerile din calculator gratis, cum ar fi registri unui program dezinstalat. De fiecare data cand dezinstalezi un program de la Control Panel >> Add/Remove Programs o sa vedeti ca programul a fost sters de pe desktop dar asta nu inseamna ca a fost sters in totalitate.

Un program contine niste registri ceva ce este necesar pentru sistemul de operare ca sa ruleze programul respectiv. Odata cu dezinstalarea unui program registri acelui program ramana in calculator decurgand la reducerea vitezei de incarcare a Windowsului. Lipsa unui astfel de program din calculatorul tau este motivul pentru care simti de multe ori ca o reformatare ar inbunatati situatia computerului.

Mai multe decat atat, exista niste programe care se incarca odata cu SO si asta face ca durata de incarcare sa fie mai mare. Cu CCleaner ai posibilitatea de a dezactiva acele programe ca sa nu se mai incarce odata cu Windowsul. Mai avem la dispozitie si dezactivarea programelor care se incarca odata cu deschiderea broswerului de internet, ca durata de incarcare sa fie mai mica. Oricum, ceea ce ma interesat pe mine cel mai multe este prima si probabil ca principala optiune de configurare a sistemului de accea hai sa scriu putin mai mult despre ea.

Exista niste fisiere temp care sunt descarcate in PC pentru a putea rula alte servici, si ideea este ca aceste fisiere sau programe odata folosite trebuie sterse sa nu ocupe memorie, dar multi nu stiu de ele. Tot odata noi descarcam cookies aproape de fiecare data cand vizitam un site. Acesti cookies ocupa memorie si trebuie stersi pentru ca nu prea ajuta userul la nimic si mai degraba siteul de pe care au fost descarcati. Mai exista si cache  memory care stocheaza unele date in caz ca le vei folosi pe viitor si la fel si history care ocupa memorie de asemenea. Toate acestea plus altele sunt gasite de CCleaner si eliminate pentru o performanta mai buna.

Exista multe alte chesti care se afla in calculatorul nostru si de care noi nu avem habar. CCleaner are grija de toate si fara griji ca nu va sterge nimic ce nu trebuie sters. Impreuna cu aceste optiuni avem la dispozitie un serviciu de Back Up care poate fi folosit pe post de Back Up, Program Uninstall care poate fi folosit la dezinstalarea completa a unui program, Hard Disk Cleaner care iti curata hardul de mizerii care nu sunt de obicei folosite, si un sistem pe nume File Finder care poate gasi fisiere duplicate apoi sterse (aveti grija cu aceast serviciu ca sa nu stergeti ceva ce nu trebuie sters).

Acest program ar fi ceva care nu trebuie sa lipseasca din calculatorul tau, si tine minte, CCleaner devine din ce in ce mai bun la fiecare update.

No comments:

Post a Comment