Cum sa testezi un program antivirus

In acest articol am sa va arat cum sa testati un program antivirus. Nu e nevoie sa downloadati si sa instalati nici un program pentru a face asta deoarece totul se executa cu ajutorul unui cod si un program pe care sigur il aveti instalat in calculator daca folositi sistemul de operare Windows.

Codul de care aveti nevoie a fost dezvoltat de cei de la  Institutul European de Cercetare a Antivirusilor pentru Calculatoare pentru testarea unui program antivirus. Ceea ce trebuie sa faceti cu acest cod este sa il copiati in programul Notepad apoi sa il salvati intr-un fel in care programul vostru antivirus il va detecta ca fiind un virus foarte periculos.

Ca sa faceti acest fisier sa functioneze cum trebuie urmariti pasi de mai jos.

Deschideti Notepad de la meniul Start >> All Programs >> Accessories

Dupa ce ati deschis programul copiati codul de mai jos in Notepad:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*


Tot in Notepad mergeti sus la File si salvati documentul pe Desktop dand click pe Save. Daca documentul a fost salvat fara nici o problema incercati sa il salvati cu numele eicar.com si la File type selectati All Files.

Odata salvat programul vostru antivirus va trebui sa detecteze acest fisier ca si virus si sa il stearga.



Daca ai putut sa salvezi documentul fara nici o problema, inseamna ca: antivirusul tau nu e bun sau nu functioneaza, probabil ca trebuie sa ii reinoiesti licenta sau necesita de un update.

No comments:

Post a Comment