Recupereaza fisiere de pe un windows care nu mai porneste, cu Ubuntu

Se intampla ca virusii sa iti creeze un mare impact in calculator si ca Windowsul sa nu mai porneasca din aceasta cauza. Doua lucruri pe care aproape toata lumea se gandeste sa le faca in aceasta situatie sunt: un repair al Windowsului sau reformatarea acestuia. De multe ori un sistem este atat de infectat cu virus incat optiunea repair devine inutila.

Si te gandesti ca o sa pierzi toate pozele pe care iubita ti le trimise acuma doua nopti si ca programul acela care in sfarsit ai reusit sa il downloadezi cu un crack care iti ofera versiunea full si poate fisiere word importante care va trebuie sa fie sterse, etc.

Pentru ca traim intr-o generatie noua si poate ultima de pe planeta Pamant, suntem oameni care controlam computerul si computerul nu ne controleaza pe noi , mai tot timpul trebuie sa existe o metoda de rezolvare a fiecarei probleme. In cazul acesta ne intalnim cu Ubuntu OS, un sistem de operare care ne permite intrarea peste un alt sistem de operare ca noi sa putem accesa orice fisier ce exista pe acel hard disc.

Ubuntu OS este un un sistem de operare ca si Windows, care ne ajuta sa recuperam fisierele aproape pierdute de pe un un alt sistem de operare infectat sau care pur si simplu dintr-o anumita problema nu mai porneste. Felul in care activezi Ubuntu OS este exact in acelas fel in care instalezi un Windows pana la un moment cand va trebui sa efectuezi setari diferite, logic. Acest sistem de operare nu a fost creat exact pentru aceast scop ci Ubuntu OS este un simplu sistem de operare care este bazat pe Linux.

Pentru a putea accesa un hard care contine un sistem de operare care nu mai porneste va trebuit sa creati un CD botabil cu acest sistem de operare Ubuntu care poate fi folosit de pe un CD fara sa fie instalat. In alte cuvinte folosesti un alt sistem de operare decat cel care il ai instalat pentru ati acesa fisierele de pe hard.

Mai jos am sa va arat pas cu pas cum sa faceti asta. Crezi ca esti destul de bun si nu mai ai nevoie de instructiuni? In cazul acesta am sa iti spun ce sa faci intr-o propozitie. Downloadeaza sistemul de operare Ubuntu de la adresa aceasta apoi creaza un CD bootabil cu imaginea downloadata care sa il poti folosi pentru a boota sistemul de operare de pe CD. Pentru mai multe informati urmariti pasi de mai jos.

1. Descarcati Ubuntu OS dand click aici
2. Va trebuie un program care sa puteti creea imagini pe CD/DVD. Daca nu ai unul instalat deja, atunci eu iti recomand Imgburn care il poti downloada dand click aici.
3. Creeaza o imagine al fisierului Ubuntu OS.iso pe care lai downloadat, pe un CD/DVD gol. Daca folosesti Imgburner, va trebui sa dati pe optiunea "Write image file to disc"


 

4. Apoi la "Please select a file..." unde vedeti o lupa peste un folder dati click si localizati fisierul Ubuntu OS.iso pe care lati descarcat mai sus.

 



5. Dupa ce ati localizat fisierul Ubuntu OS.iso dati click pe el apoi open, si fara sa schimbati vreo setare in programul Imgburn dati click pe acea imagine de creere a discului apoi asteptati.






5. Dupa ce ati creeat un CD/DVD Ubuntu bootabil urmand instructiunile de mai sus va trebui sa introduci CD/DVD -ul in computerul cu probleme sau in care doriti sa intrati folosind Ubuntu OS . Dupa ce ati introdus discul in calculator, restartati PC-ul si cand apare optiune de bootare apasati tasta ceruta (de multe ori iti cere sa apesi orice tasta pentru ca bootarea de pe CD sa inceapa) pentru ca PC-ul sa inceapa butarea de pe CD. Dupa ce ati selectat sa se booteze de pe disc asteptati si urmariti instructiunile.

Ubuntu OS se va incarca si va porni exact ca un Windows. In cazul acesta esti interesat in incercarea sistemului de operare Ubuntu asa ca alegeti optiunea Try daca va apara sa alegeti intre Instal si Try.

No comments:

Post a Comment