Programe necesare pentru computerul tau

In acest articol am sa va prezint niste programe care sunt de foarte mare folos si care de multe ori avem nevoie pentru a imbunatati performanta computerului nostru. Dupa cum multi dintre voi stiti un computer are nevoie de un program antivirus, firewall, antimalware, etc. pentru a fi protejat de toate cele rele pe internet si chiar o conectiune LAN ce o cream pentru a ne juca CS cu prieteni nostri. Un progam antivirus nu este tot ce un computer are nevoie pentru o performanta mai buna ci si alte programe pe langa, care de multe ori vin integrate in sistemul de operare windows fapt ce ne da de inteles ca sunt niste programe destul de importante.

In lista de mai jos am sa incerc sa descriu toate programele de care aveti nevoie sau care ar trebui sa fie instalate in computerul vostru pentru o performanta buna.


1. Antivirus - Avast

In primul rand si chiar inainte de a va conecta la internet aveti nevoie de un antivirus. Sunt multe programe antivirus ce le puteti folosi si nu exista unul care poti spune ca e cel mai bun deoarece aceste programe sunt la fel ca si smartphonurile Iphone 5, Galaxy S3, HTC care se schimba cu timpul si fiecare devine mai bun decat celalalt din diferite puncte de vedere. In alte cuvinte as putea spune ca momentan (23/01/2013) Bitdefender Antivirus este unul dintre cele mai bune programe antivirus gratis dar nu garantez ca va fi pentru mult timp. Este bine sa te uiti la un review aici cu cele mai bun programe antivirus in momentul in care vrei sa instalezi unul. 

Eu recomand Avast deoarece este unul dintre programele antivirus ce mia placut foarte mult cum isi face treaba din punct de vedere al atentionari de virus, update, a interfetei si multe altele. De fapt am si scris un articol despere Avast. Versiune Free cat si Full al programului antivirus Avast o puteti gasi la adresa de download mai jos.
Download / Avast Free, Pro si Maximum Protection

2. Malwarebytes, Anti-Malware

Malwarebytes este un fel de antivirus doar ca se ocupa numai cu malware. Programul poate fi downloadat FREE si desigur exista si varianta  "full version". Malwarebytes este recomandat de mult useri profesionisti. Acest program este un alt rogram foarte puternic care ar fi trebuit instalat in calculator odata cu programul antivirus.

Veti vedea ca acest program o sa gaseasca obiecte infectate mai tot timpul cand scanati daca folositi internetul foarte des care probabil ca o sa va sperie. Ca si Advanced SystemCare am scris un articol despre acest program asa ca daca vreti mai multe informati dati un click aici.

Download / Malwarebytes, Anti-Malware 

3. Optimizare Sistem - Advanced SystemCare

Advanced SystemCare este un program exceptional in ce priveste imbunatatirea performantei computerului vostru. Eu as spune ca este ceva ce nu ar fi trebuit sa lipseasca din computerul vostru deoarece mai pe intelesul tuturor contine un numar de programe importante de genul defrag, registry fix, malware removal, etc si toate la un loc intr-un singur program care creeaza motivul pentru care am ales sa il mentionez al treilea dupa Malwarebytes.

Ai antivirus, ASC si Malwarebytes? You are good to go. Nu chiar, asa ca hai sa mai vedem un alt program de care ati fi avut nevoie neaparat pe computerul vostru, dar inainte de asta daca vreti sa cititi mai mult despre Advanced SystemCare sa stiti si voi ce contine si la ce este bun dati un click aici deoarece recent am scris un articol despre acest program fiind unul foarte bun la fel ca Avast mai sus. Daca sunteti deja convinsi puteti downloada acest program de la linkul de download de mai jos.

Update 23/01/2013

Cei de la Advanced SystemCare au incorporat un antivirus ce foloseste motorul BitDefender impreuna cu Iobit Anti Malware si se pare ca au facut o treaba buna. Aceasta face ca Adanced SystemCare sa aiba un rating mai mare si ca e de incredere.


     4. Firewall - ZoneAlarm

Desi am ales sa scriu despre firewall pe la sfarsit  eu continui sa cred ca este unul dintre programele de care ai nevoi mai mult decat un antivirus. Asta nu inseamna ca nu mai ai nevoie de un program antivirus odata ce ai firewall. Mai pe intelesul tuturor un firewall dupa cum si numele descrie pune un fel de zid cu foc intre computerul vostru asa ca ori ce fel de packet care incearca sa acceseze computerul vostru fie ca e o conectiune LAN, sau accesarea unui site, este oprita de acest firewall si scanata inainte de a intra in computerul vostru.

Pentru ca un atac cu virus catre computerul vostru sa fie un succes, acesta trebuie sa treaca de acest firewall. Aceste atacuri de multe ori esueaza din simpla cauza ca tu te-ai gandit sa instalezi un program firewall la tine in computer. Ce sar fi intampla daca nu ai fi avut unul instalat? Probabil ca te gandesti ca nu esti o asa persoana importanta ca cineva sa execute un atac asemanator catre computerul tau si probabil ca ai dreptate si nu va fi dar, atacurile rar se fac de persoane de pe cealalta parte ci automat cu o reclama sau alt fel de atentionare care ne atrage atentie si ne indruma catre un click, tot ce este nevoie pentru o declansare.

Orice website ce vizitezi si orice accesezi pe internet care necesita downloadarea unor fisiere la tine in calcualtor cum ar fi cookies sau alte asemanatoare va trebui sa treaca de firewall.

Am decis sa scri putin mai mult despre firewall deoarece am crezut ca este destul de important ca sa stim macar in mare ce face un firewall si cum ne protejeaza dar acuma sa ne uitam la unul din o mie care face treaba buna. Eu folosesc ZoneAlarm pentru ca mia placut tare mult la fel ca si programul antivirus Avast felul in care ma atentioneaza si pentru ca e usor de folosit.

Nu am prea folosit eu multe alte programe firewall inafara de ZoneAlarm deci probabil ca este unul si mai bun dar eu va recomand ZoneAlarm cu toate ca se pare ca e pe locul 5 in 2013 si nu cred ca cel de pe locul 1 (Comodo) ar fi mult mai mult decat ZoneAlarm.

Pentru a vedea un review a celor mai bune programe firewall in 2013 dati click aici. Nu uitati ca un program firewall la fel ca si unul antivirus poate fi mai bun decat celelalte doar in versiunea Full/Pro ci nu si free. ZoneAlarm este unul care multi il folosesc gratis deoarece face o treaba foarte buna. Puteti downloada acest program la linkul de mai jos.
     Review
Este asta intradevar tot cei ai nevoie pentru o performanta mai bun al computerului? Acest articol acopera doar programele care nu trebuie sa lipseasca din computerul tau ci nu programe care ar fi facut treaba mai bine.

Un singur program mentionat si acela fiind Advanced SystemCare acopera o multime de alte programe care tu ai fi avut nevoie si acestea fiind Defragmenter, Malware Removal, Internet Boaster, Registry Defraggler, Registry Fixer, Disk Scanner, System Optimimiser si multe altele; Advanced SystemCare le face pe toate.

Daca gasesti acest articol de mare folos si doresti sa citesti mai multe articole de genul lasa un Like la pagina de Facebook pe pagina principala al acestui blog pentru a ne sustine.

No comments:

Post a Comment