Cum sa stergi un virus Trojan

Recent am avut onoarea sa gazduiesc un virus Trojan la mine in PC. Antivirusul imi tot trimitea notificari cum ca a blocat un atac de virus Trojan si ca imi recomanda sa fac un bootscan la primul restart. In mare, acesta era mesajul, si nu faptul ca ma avertiza ma enervat rau de tot ci ca acea avertizare de virus imi aparea din doua in doua minute plus ca imi si suna in cap DING DING DING.

Am dat un scan cu Avast, am executat un bootscan si cu toate ca ma notifica, cum ca atacul ar fi fost blocat, de fapt virusul se afla deja in calculator pentru ca il vedeam dupa fiecare scanare ce o faceam cu Avast. Avast nu imi dadea voie sa sterg virusul deoarece antivirusul nu se ocupa cu stergere de Trojan plus ca aici era vorba de o infectie a unui fisier din Windows care daca il stergea afecta tot sistemul de operare. Malwarebyte a inceput sa gaseasca mai multe infectii si le stergea, dar odata sterse acest virus producea alti virusi. Deci ca sa fiu sincer, o nebunie.

Chestia era ca de fiecare data cand facea o miscare, antivirusul il prindea si il bloca trimitandu-mi acea avertizare de virus si cum ca atacul a fost blocat.

In cele din urma nu am mai putut suporta si am pornit in cautarea solutiei. Nu a trecut prea mult timp pana cand am aflta de TDSSKiller un program creat de cei de la Kaspersky lab. TDSSKiller este un program care este in special creat pentru a elimina un fel de program virus numit rootkit care este creat la randul lui in asa fel incat sa ascunda alti virusi malware aflati in calculatorul tau ca programele antvirus sa nu le poata gasi.

Am downloadat acest program ca sa imi incerc norocul si sa vezi ca a gasit Trojan-ul, si mai rapid decat credeam. Spre fericirea mea am reusit sa il si sterg si sa curat fisierul cu care a avut treaba. Toata minunea asta sa intamplat in 4 minute. In alte cuvinte am reusit sa gasesc problema si sa o elimin fara sa astept ore intregi pentru a scana apoi a sterge si asa mai departe. Dupa ce virusul a fost sters mia cerut sa dau restart la calculator si atata tot.

Din momentul acela nu am mai avut nici o problema si parca si Avast arata mai bucuros ca atatea avertizari mia trimis saracul plus ca imi si suna in cap la fiecare avertizare DING DING DING!!!

Oricum, sper ca acest program sa va fie si voua de folos la fel cum mia fost mie.


8 comments:

  1. mie mi.a functionat...............multumesc mult

    ReplyDelete
  2. a aparut un nou virus lam postat pe virustotal pe nume qcwhdwic.exe (virus trojan in startup si Program Files) in format zip cit si un fisier numit rdayevqx.log in C:\Documents and Settings\username. am fost nevoit sa instalez din nou sistemul de operare. mentiune: modifica explorer in eploremngr.exe plus activeaza iexplorer in task manager

    ReplyDelete
  3. cea mai buna solutie am intrat in safe mode unde am arhivat prima data qcwhdwic.exe in 7 zip iar a doua arhiva in zip dupa care am salvat arhiva in partia D dupa care am instatal sistemul de operare in partita C iar dupa ce miam facut toate setarile la prog si net am intrat pe google pe virustotal.com si am postat fisierul virusat arhivat iar acuma nu mai am probleme.

    ReplyDelete
  4. Buna am pe telefonul meu un Trojan care she ascunde in modulul de inregistrare altii antivirusi nu mi LA gasit dar kaspersky LA gasit dar nu I'll poate sterge CE sa FAC

    ReplyDelete