Cum sa opresti update-urile si atentionarile de update in Windows 7

Odata ce am instalat un SO Windows mai vechi, apar niste atentionari care ne spun ca avem nevoie de un program antivirus sau firewall si ca nu suntem protejati pana cand nu instalam unul dintre acestea. Am instalat un program antivirus si firewall asa ca avertizarile despe aceste doua dispar. Si cand te bucuri mai tare ca nu te mai sacaie avertismentu ala...hop.. apare dinou un avertisment in care suntem avertizati ca Windowsul necesita de un update. Si facem noi updatul sperand ca nu o sa mai apara si in 2 zile apare dinou.

De multe ori Windwosul instalat este piratat si fara sa stim, facem update toata ziua pana cand avertizarea despre update dispeare dar in schimbul unei alte avertizari mai rele fiind avertizarea Windows Genuine Advantage , si ne face tot backgroundu negru plus ca ne mai pune si un mesaj jos in stanga pe desktop cum ca avem un windows fake (nu avem un key original). Pentru detali despre cum sa oprim mesajul cu avertizarea despre Windows Genuine Advantage dati click aici.

Recent am creat un video tutorial despre cum sa opresti update-urile si atentionarile de update in Windows 7. Vezi acest clip mai jos inainte de a citi mai departe.

Mai jos am sa va arat cum sa opriti acea avertizare enervanta care va cere sa faceti un Windows update, in caz ca aveti un Windows fake (nu aveti un key original):
  1. Click pe meniul Start din bara de start
  2. Dati click pe Control Panel
  3. La Wiew by: sus in dreapta schimbati in "Category" daca nu il aveti schimbat deja
  4. Dati click pe System and Security
  5. Click pe optiune Windows Update
  6. Probabil ca o sa ve deti niste updateuri care va astepta sa le dati permisiunea update.
Sus in stanga dati click pe Change settings apoi la "Important updates" selectati "Never check for updates (Not recommended)" . Dupa ce ati selectat optiunea "Never check for updates (Not recommended)  dati click pe OK Veti observa ca dupa ce ati dat click pe OK, o alta avertizare va veni ca va spune ca trebuie sa va schimbati setarile din Windows pentru update. Pentru a inchide acea avertizare urmati pasi de mai jos:
  1. Intrati inapoi in Control Panel.
  2. Dupa aceea daca va uitati sub System and Security veti vedea 3 optiuni si una dintre ele este Review your computer's status unde dati click.
  3. Sus in stanga dati click pe Change Action Centre settings.
  4. Apoi la Security Messages debifati optiune Windows Update si dati click pe OK.
Ati observat ca odata ce ati dat OK acel mesaj dispare. Pentru a inchide alte mesaje de avertizare precum Internet security service,Virus protection si altele va trebui sa intrati in acelasi loc si sa debifati orice casuta doriti. Odata cu debifarea acelor casute, nu veti mai fi avertizati cu nimic din partea Windowsului. Daca aveti vreo intrebare lasati un coment.

66 comments:

  1. iti multumesc foarte mult pentru ajutor .. are ceva daca debifez toate minuniile alea cu internet ,windows backup, check for updates etc? multumesc mult

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu are absolut nimic doar ca odata cu debifarea lor nu vei mai primi notificari deloc.

      Delete
    2. nu ma lasa sa instalez remove vga

      Delete
  2. Super acest tutorial, o sa-mi fie de mare ajutor, sunt curios sa vad daca iasa totul ok la final. Multumesc.

    ReplyDelete
  3. foarte bun multumesc

    ReplyDelete
  4. dar totusi mi-a aparut genuine, cum sa fac sa dispar acest mesaj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrei sa spui ca mesajul a continuat sa ramana acolo chiar si dupa ce ai urmarit toti pasii de mai sus?

      Delete
  5. Replies
    1. Asigurate ca ai dat restart la computer.

      Daca inca mai ai probleme fa un search pe google la "Windows 7 loader", downloadeazal apoi urmeaza pasi scrisi in acel document care vine cu tot continutul downloadat.

      Nu iti pot da prea multe detali despre asta pe blog asa ca daca inca mai ai probleme ma gasesti la zic.zoom@yahoo.co.uk .

      Delete
  6. Eu am instalat de curand windows 7 si de asemenea imi apar acele mesaje, dar cand opresc pc-ul (SHUT DOWN) imi apare ceva despre instalare up dates si astept sa se incarce ceva timp dupa care mi se stinge. voua vi s-a intamplat asa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Updaturile se fac la shutdown si start up de obicei deci este normal daca asta te ingrijoreaza.

      Delete
  7. ce se poate intampla daca am oprit pc-ul in timp ce facea update

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este posibil ca sa ai probleme serioase la start up si ca PCul sa nu se mai booteze in Windows pur si simplu, dar asta nu se intampla tot timpul. Fara prea multe detalii vreau sa iti spun ca este recomandat sa nu stingi computerul in timpul acestui proces de update. Probabil ca totul este ok acuma dar asta nu inseamna ca o sa fie ok tot timpul. ;)

      Delete
  8. multumesc mult :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mie nu imi apare asa ca in filmare
      o fi ceva rau ca imi apare acel scut
      poti sa a ajuti?

      Delete
    2. sa traiesti!!

      Delete
  9. mie mi-a instalat cineva zilele trecute windows-ul...mergea tot bine pana cand cu update-urile astea...nu imi mai citeste nimic cu mufa usb...acum doua zile cand l-am adus de la reparat nu am avut nicio problema...te rog spune-mi ce sa fac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai multi useri au experimentat o problema cu USBul dupa update. Incearca asta:

      Deschide Device Manager
      Expand System Devices
      Click dreapta pe "USB Host Controller"
      Selecteaza "Update Driver Software"
      Selecteaza "Search automatically for updated driver software".

      Delete
  10. mie mi-a instalat cineva zilele trecute windows-ul...mergea tot bine pana cand cu update-urile astea...nu imi mai citeste nimic cu mufa usb...acum doua zile cand l-am adus de la reparat nu am avut nicio problema...te rog spune-mi ce sa fac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare, daca sistemul tau de operare Windows este original atunci continua sa faci update-uri si sa speram ca problema se va regla. Daca nu ai un Windows original atunci opreste toate update-urile acuma cat mai poti si folosind un program de downloadat drivere incearca sa scanezi pentru drivere care necesita un update. Am scris un articol despre drivere, il poti gasi in Top 10.

      Delete
  11. fain. merci.

    ReplyDelete
  12. Salutari,in urma cu 3saptamani am instalat windows7ultimate (la service,banuiesc ca e original),iar din ultima saptamana a inceput sa se updateze de unul singur la fiecare deschidere si oprire,cand il deschid cand ajunge la 30% incarcare,apare mesajul failure configuring reverting changes apoi se restarteaza iar la fiecare oprire asemenea se uptdateaza si o tine asa numai putin de 45minute pana termina,luand toate configurarile de la 1 la 140.Am incercat zilnic sa remediez problema dar tot nu se updateaza cu succes,cum sa fac?a devenit chiar o problema,ma gandeam sa dezinstalez windows update,daca nu o scot la capat,e cea mai buna idee?Multumesc,si va astept cu un raspuns,voi fii recunascator!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare,

      Asigurate ca urmaresti clipul de mai sus despre cum sa opresti updaturile automate. Oprestele pe toate apoi urmareste pasi de mai jos:

      CTRL + ALT +DELETE si langa butonul de Shut Down rosu este o sageata, apasa pe acea sageata si de acolo o sa vezi ca ai 3 optiuni: "Restart", "Shut down" si "Install Updates and Shutdown". Alege optiunea "Shut down".

      Dupa ce computerul s-a stins, porneste-l dinou apoi fa un "Restart" si dupa Restart un "Shut down" simplu si vezi daca mai face update la Shut down.

      Delete
  13. Salut. Daca opresc update-urile si am windows 7 ultimate care este trial 90 zile.... Acest trial nu va expira sau ce se va intampla dupa ce expira?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut,

      Daca nu opresti update-urile, dupa 90 de zile vei primi un mesaj ca sa cumperi un key original. Opreste update-urile de acuma ca sa nu ai probleme pe viitor. Este posibil ca Microsoft sa nu fi instalat nimic care sa verifice daca keyul tau este original.

      Delete
  14. Am facut tot ce scria mai sus dar in continuare nu imi merg jocurile de pe Google.Ce trebuie sa fac?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, nu stiu exact ce legatura au jocurile de pe Google cu Windows Update?? Poate nu inteleg eu exact care este problema. Imi poti da mai multe informati?

      Delete
  15. Ms mult frate, o sa recomand la mai multi acest tutorial! BV

    ReplyDelete
  16. s-au instalat niste udate-uri automat si imi merge mai greu acum PC-ul... e ok daca le dezinstalez?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut,

      Nu o sa afecteze computerul in nici un fel daca le dezinstalezi, in schib s-ar putea sa afecteze performanta unor alte programe, drivere, etc. dar asta depinde de ce update dezinstalezi.

      Delete
    2. Ms de ajutor.

      Delete
  17. Salut.mi a aparut si mie windows genuine.daca fac ce zice aici nu o sa mi mai apara mesaje de genu si exista sansa sa mi se strice calculatorul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare, se pare ca cei de la Microsoft au reusit sa instaleze programul WGA prin update. Asta inseamna ca vei primi avertizari mai tot timpul. Opreste updaturile si citeste articolul "Cum sa faci avertismentul despre Windows Genuine Advantage (WGA) sa dispara in Windows 7" in top 10 pentru mai multe detali.

      Delete
  18. Buna, am facut toate instructiunile care le ati spus, am dat restart si dupa restart imi apare o fereastruta in centrul ecranului si scrie : WINDOWS EXPLORER HAS STOPPED WORKING :windows is checking foe a solution to the problem...
    Iar dupa imi apare : WINDOWS EXPLORER IS RESTARTING...
    Si tot aceste ferestre se repeta la nesfarsit....
    Spineti mi va rog ce sa fac. Multumesc.

    ReplyDelete
  19. Mersiii !!! Mie imi facea windosu mereu update fara sa vreau si ma enerva ca se deschidea greu si se inchidea la fel trebuia sa il las vreo 30 min dar ak MSSSS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper ca o sa poti rezolva problema cu acest articol.

      Delete
  20. MULTUMESC FOARTE FOARTE MULT !!! bz Marius M.

    ReplyDelete
  21. Buna ! Am o problema cu windows 8 , a inceput sa isi fac update si s-a blocat la 96% , dupa care a aparut un mesaj ,, Failure configuring Windows features Reverting changes Do not turn off your computer '' si nu ma lasa sa fac nimic , l-am inchis , l-am lasat sa se descarce in speranta ca se va restarta , dar in zadar . Imi spune cineva daca pot sa fac ceva ? Multumesc !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aceasta problema este destul de populara. Cu totate ca nu are legatura cu articol de mai sus am sa iti dau niste sfaturi:

      Deconecteaza toate dispozitivele perieferice
      Opreste toate programele de securitate inainte de update
      Sterge toate fisierele temporare in broswerul Internet Explorer
      Conecteazate la router sa asiguri o conectiune de internet stabila

      Daca acestea nu ajuta atunci recomand sa downloadezi o imagine ISO a sistemului de operare si sa creezi un disc bootabil cu Windows 8.

      Delete
  22. Am Win 7 si de la o vreme mi se cere sa updatez Adobe Flash Player si sunt decuplat automat de la orice. Ce e de facut ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adobe Flash Player este unul dintre programele care necesita update de fiecare data cand apare unul. Actualizarea acestui program de multe ori poate fi facuta si prin windows update dar daca nu folosesti un windows genuin recomand sa faci update folosind situl oficial Adobe aici https://get.adobe.com/flashplayer/

      Delete
  23. Buna, cam de o saptamana si ceva mi-am achizitionat un laptop, iar dupa cateva zile cand am incercat sa il inchid, imi cerea: update and shut down..asa ca i-a dat si am asteptat sa se updateze, dar la cateva zile mi-a aparut din nou..asa ca am urmat sfaturile din tutorial. Am facut bine ca le-m urmat???..de mentionat ca am Windows 8

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, articolul de mai sus este pentru Windows 7 si aceste configurari nu au fost testate pe Windows 8. Sar putea ca totul sa fie ok :)

      Delete
  24. Am facut asa si astept sa vad daca merge.

    ReplyDelete
  25. Am pe tel un joc si de cateva zile i-mi cere updeit ce sa fac sa nu mi inceapa jocul de la primul
    nivel.sa i dau Updeit? Sau nu? Ma ajuta cineva?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare, acest articol nu are legatura cu jocurile de pe telefon. Actualizarea unei aplicatii pe mobil nu ar trebui sa afecteze baza de date pe partea de client.

      Delete
  26. Salut. Îmi puteți spune de ce mi se updradeaza calculatorul de fiecare dată când îl sting
    Când dau să îl sting apare acolo o ironiza cu un semn al exclamării (!)
    Ajutatima va rog!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutare,

      Asigurate ca urmaresti clipul de mai sus despre cum sa opresti updaturile automate. Oprestele pe toate apoi urmareste pasi de mai jos:

      CTRL + ALT +DELETE si langa butonul de Shut Down rosu este o sageata, apasa pe acea sageata si de acolo o sa vezi ca ai 3 optiuni: "Restart", "Shut Down" si "Install Updates and Shut Down". Alege optiunea "Shut Down".

      Dupa ce computerul s-a stins, porneste-l dinou apoi fa un "Restart" si dupa Restart un "Shut Down" simplu si vezi daca mai face update la Shut down.

      Delete
  27. Ce fac dacă a pornit actualizare...?.. Pot sa o opresc..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este recomandat sa astepti pana la capat odata ce a pornit si sa speri ca totul va fi ok.

      Delete
  28. Mie imi apare falure configuring winows updates reverting changes do not turn off your computer si astept ff mult .. ce sa fac sa ies din ea adica in tp in care astept sa fac o comanda si sa ma duca la screenul unde sa bag parola ps am windows 7

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incearca un clean boot, Informati despre cum sa faci asta le poti gasi aici:

      https://support.microsoft.com/en-gb/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

      Delete
  29. Si eu am cam aceeasi problema.Am reinstalat win7 licentiat,pentru ca am schimbat hdd,aseara la inchidere mi-a scris ca face update.Dimineata era inchis In seara asta,cand l-am deschis il configura,dar dupa 1ora ma anunta failed configuring win updates,reverting changes si asta dureaza de 4 ore.Cum il inchid,ca ma avertizeaza sa n-o fac.E f.ciudat.1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incearca un clean boot, Informati despre cum sa faci asta le poti gasi aici:

      https://support.microsoft.com/en-gb/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

      Delete
  30. Nu ma lasa sa dau ok cand bifez never check for updates , apare ok cu un scut pe el de ce?

    ReplyDelete
  31. Buna,te rog sa ma ajuti dc poti.An W7,lucrez contabilitate pe un program parolat de IT-ist,si de aseara nu pot inchide laptopul.Imi apare sus : 1 program still needs to close:(Waiting for)googledrivesyn,iar mai jos apare Google Drive is shutting down.Please wait.Mai jos apare o linie care desparte urmatoarea fraza:To close the program that is prevening Windows from shutting down,click Cancel,and then close thhe program.Am asteptat de seara pana dimineata,am scos alimentarea,l-am lasat sa se descarce complet.Cand i-am dat drumul(alimentandu-l in prealabil),am obtinut aceeasi imagine ca aseara cu acelas mesaj.Am apasat Cancel,si am lucrat normal pe el.Acum vreau sa-l inchid si-mi apare aceeasi imagine.Te rog sa-mi spui daca sti ce sa fac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut, incearca sa executi un Force Quite din Task Manager.

      1. CTRL + Alt + Del
      2. Selecteaza "Processes"
      3. Gaseste si selecteaza programul
      4. Click pe "End Process".

      Daca solutia de mai sus nu a functionat incearca un clean boot.

      1. Click pe Start
      2. Search MSCONFIG.EXE
      3. Selecteaza "General"
      4. Bifeaza Selective "Startup" si lasa bifat doar "Load System Services"
      5. Mergi La "Services"
      5. Bifeaza "Hide All Microsoft Services" de jos
      6. Click pe "Disable All"
      7. Apply > OK
      8. Fa un restart la laptop.

      Delete
  32. M-a pus al cu coarne sa activez update-ul - am windows7 professional - si de azi-dimineata imi tot updateaza - sta in 92 de vreo 6 ore... Nu stiu ce sa fac...Ma poti ajuta?

    ReplyDelete

  33. Great set of tips from the master himself. Excellent ideas. Thanks for Awesome tips Keep it up
    windows-7-manager-crack

    ReplyDelete