Programe de inregistrat desktopul gratis si in HD 1080p

Dupa cum multi dintre voi stiti sau ati vazut pe YouTube sau alte site-uri, programele de inregistrat desktopul se folosesc de cele mai multe ori pentru a creea un tutorial unde ai posibilitatea de a descrie un program sau o rezolvare a unei probleme sau pentru a inregistra alte chestii pe care vreti sa le postati online cum ar fi un joc pe care il jucati.

Am petrcut destul de mult timp uitandu-ma la multe programe de genul acesta si incercand sa gasesc unul care sa ma satisfaca deoarece sunt destul de multe programe de genul din care puteam alege. Si cum sunt multe am ales sa vorbesc despre unele dintre cele mai bune gratis.

1. Inregistreaza Full HD 1080p

Dupa un timp de cautat am dat peste un program numit SreenCast-O-Matic care mia placut foarte mult si care am continuat sa il folosesc. Cel mai mult ma impresionat faptul ca acest progam nu necesita de o downloadare si instalare pentru a putea inregistra desktopul sau pentru a salva inregistrarea pe computer dupa inregistrare. Inregistrarea se poate face folosind programul online fara sa fie downloadat iar salvarea inregistrari va fi disponibila pentru a fi downloadata in calcuatorul vostru imediat dupa ce ati terminat de inregistrat. Screencast-O-Matic poate fi folosit online dar in acelasi timp si downloadat pe computerul vostru.

Ca multe alte programe de genul acesta exista si o versiuna pro al acestui program in care se afla mai multe optiuni si posibilitati mai mari. Oricum, una dintre posibilitatile ce le aveti in versiunea gratis este aceea de a inregistra Full HD 1080p care este motivul pentru care am ales sa folosesc acest program.

Celelalte caracteristice al acestui program in versiunea gratis sunt:
  • Inregistrarea de 15 minute maxim
  • Inregistrarea desktopului cat si a webcamului
  • Inregistrare microfon
  • Inregistrare in marimi diferite
  • Publicarea inregistrarilor video direct pe YouTube HD
  • Publicarea sau salvarea in MP4, AVI si FLV movie
Vezi o lista full cu caracteristicile acestuia in versiunea Gratis si Pro la adresa aceasta.

Intr-adevar acest program limiteaza durata de inregistrare pana la 15 minute dar eu personal rar inregistrez atat de mult si sunt destul de sigur ca majoritatea din voi nu inregistreaza atat de mult deoarece suntem cu toti constienti ca la nimeni nu i place sa priveasca ce faci tu pe un calculator timp de vreo 30 de minute.

Un alt mic dezavantaj ce il are cest program este ca aplica un watermark pe orice videoclip inregistrat cu numele programului dar rar ma incomodat aceasta.

Vezi un demo al acestui program la adresa aceasta sau o inregistrare efectuata cu acest program mai jos apoi daca esti multumit cu ce vezi downloadeaza sau incepe inregistrarea la adresa de download de mai jos.



2. Prea putin timp pentru inregistrat si nu vrei watermark?

Si totusi cateodata ai nevoie de mai mult timp pentru a inregistra ceva si nu sunteti de acord cu acel watermark. In cazul acesta Screencast-O-Matic nu e programul potrivit asa ca am decis sa va arat un alt program care inregistreaza desktopul aproape la fel de bine in ce priveste claritatea, nu aplica un watermark si nu are un timp limitat de inregistrare. Acest progam se numeste ActivePresenter si motivul pentru care am decis sa il introduc al doilea este pentru ca nu are optiunea pentru a inregistreaza in Full HD 1080p la fel ca Screecast-O-Matic dar asta nu inseamna ca nu inregistreaza cu o claritate buna.

ActivePresenter va da posibilitatea de a edita orice videoclip inregistrat. Panoul de inregistrare vine cu multe optiuni care ajuta la editarea unei inregistrari. Cateva dintre optiunile pe care acest program le are sunt Zoom In si Zoom Out pentru a identifica un obiect pe inregistrare sau o anumita zona a videoclipului inregistrat, casute de text pentru indrumare si detalii, schimbarea vitezi de rulare, stergerea unei parti nedorite si multe altele.

Pentru mai multe informati despre ce ofera versiunea gratis a acestui program dati click aici .

Mai jos se afla un videoclip demo al acestui program asa ca va invit sa urmariti acest videoclip pentru mai multe detali.


4 comments:

  1. Pentru cei ce vvor sa citeasca romaneste:
    chesti = chestii
    porgramele = programele
    uitanduma = uitandu-ma
    Intradevar = Intr-adevar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi de corectare si sper ca ti-am fost de ajutor. O zi buna!

      Delete
  2. Multumesc mult, excelent!

    ReplyDelete
  3. multumim pentru sfat. Andreea

    ReplyDelete